Premier League – Så har Big 6 värvat

Premier League-säsongen är igång men transferfönstret har öppet några veckor till. Det har handlats friskt bland de flesta lagen och den brittiska högstaligan har blivit flera profiler starkare. Bland annat har spelare som Thiago, Timo Werner, Thiago Silva, Donny Van de Beek och massor av annan talang värvats in. Nu återstår det att se vilka spelare som klarar omställningen till Premier League på kort tid.

Liverpool – Regerande mästaren har satt ner foten

Liverpool vann ligan i överlägsen stil förra säsongen och såg länge ut att ligga lågt på transfermarknaden. Då från ingenstans blev det klart att Thiago Alcantara från Bayern München ansluter till klubben vilket spetsar mittfältet ytterligare. Dessutom har man värvat Kostas Tsimikas från Olympiakos. Liverpool har ett lag som mycket väl kan försvara ligatiteln.

Chelsea – efter förbudet har klubben slagit på stort

Få klubbar i Europa har haft samma spektakulära fönster som Chelsea. Efter att ha haft värvningsförbud förra säsongen har man nu köpt på rejält, och det är inga dussinnamn som anslutit. Vad sägs om Timo Werner från Leipzig, Hakim Ziyech från Ajax, Thiago Silva från PSG, Ben Chilwell från Leicester, Malang Sarr från Nice, Kai Haertz från Bayer Leverkusen och Xavier Mbuyamba från Barcelona. Med den trupp Chelsea har kan man mycket väl närma sig City och Liverpool.

Manchester City – En stark trupp har blivit starkare

City hade problem förra säsongen att ersätta kapten Kompany men med värvningen av Nathan Ake från Bournemouth har man stärkt upp mittförsvaret. Dessutom har Guardiola fått förstärkning genom Ferran Torres från Valencia. City har redan en trupp som få lag i Europa kan matcha. Visst har David Silva lämnat för Real Sociedad och Leroy Sane för Bayern men med denna trupp bör laget utmana Liverpool om titeln.

Tottenham – Kan Bale få en nytändning?

Tottenham har med sina värvningar fått en bättre trupp än i fjol. Lånet av återvändande Gareth Bale är spektakulärt men det återstår att se i vilken form Walesaren är. Köpet av Sergio Reguilon, också från Real Madrid, är intressant. Dessutom har Mourinho tidigare fått in Pierre-Emile Højberg, Matt Doherty och Joe Hart. Tottenham har ett lag som borde utmana om topp 4 men högre än så blir tufft för Spurs.

Arsenal – Har Arteta något på gång?

Arsenal har på kort tid tagit två titlar genom segrar i FA-cupen och Community Shield. Gabriel Magalhaes, Willian, Pablo Mari, Cedric Soares och Dani Ceballos har anslutit från bland annat Lille, Chelsea och Real Madrid. Arsenal hade ingen rolig fjolårssäsong men med Arteta vid rodret har det sakta men säkert gått åt rätt håll. Inledningen på säsongen har också varit lovande och Arsenal blir ett lag att se upp med. Det var länge sedan det blåste så här positiva vindar kring Emirates.

Manchester United – Fansens uppror fortsätter

Med endast Donny van de Beek som förstärkt laget är det uppror bland United-fansen. Van de Beek imponerande visserligen i premiären men det behövs fler förstärkningar om laget ska närma sig toppen. Jadon Sancho är den perfekta värvningen men det verkar svårt att ro den unge engelsmannen i hamn. Även mittförsvaret hade mått bra av en förstärkning och det återstår att se om klubben förstärker ytterligare. Mot Crystal Palace i premiären såg det mörkt ut och blev förlust med 1-3.