Att leva på spel som poker

För den som är intresserad av spel finns det alla möjligheter att faktiskt leva på sitt intresse. Det gäller framförallt den som är intresserad av poker. Poker är ett skicklighetsspel och man kan alltså träna upp sina färdigheter som pokerspelare. Råden som pokerproffsen brukar ge är att läsa sig till kunskaper i pokerteori och pokerpsykologi. Oavsett om man spelar online eller på ett landbaserat casino så kommer pokerkunskaper och teori väl till pass. Även när det gäller psykologin bakom pokern fungerar det när man sitter vid pokerborden på nätet.

Vad det handlar om är speciella egenskaper som kan vara bra att ha; tålamod och självdisciplin är några av dem. Det är även nyttigt att ha en sund livsstil och hålla sig i fysiskt trim. Mår kroppen bra så fungerar psyket och hjärnan som bäst och det är hjärnan man använder vid pokerbordet.

Alkohol och poker hör ihop till en viss gräns. Dricker man för mycket så blir man ett enkelt offer vid pokerbordet, en så kallad fisk och den rollen vill man inte ha. Ett ordstäv som används inom pokern är: Om du inte kan lokalisera fisken vid bordet så är det du. Den rollen vill du som sagt inte ha så du har alltså allt att vinna på att studera pokerteori innan du ger dig i kast med seriöst pokerspelande.

En läsvärd bok som brukar rekommenderas i sammanhanget är Dan Glimnes Pokerhandboken. Dan Glimne är Svensk och en välrenommerad pokerspelare med lång och gedigen erfarenhet av pokerns alla varianter och har suttit med vid pokerturneringar runt världens alla hörn. Han är alltså rätt person att ta lärdom av. Boken är underhållande och avhandlar även pokerns historia, den är dessutom kryddad med underhållande citat hämtade ur pokervärlden som uttalats av och om pokerspelare genom tiderna. I boken avhandlas dessutom en mängd olika spelteoretiska regler och Glimne lär även ut ett flertal pokervarianter. Glimne menar att man blir en bättre pokerspelare i det stora hela ju fler pokervarianter man behärskar och det kan han ju ha rätt i. I boken förklarar han även varför så väl tålamod som självdisciplinen är viktig för att bli en framgångsrik pokerspelare.